Kars Saf Çiçek Balı Süzme  850 gr
Kars Saf Çiçek Balı Süzme  850 gr
Kars Saf Çiçek Balı Süzme  850 gr

Kars Saf Çiçek Balı Süzme 850 gr

Fiyat : ₺600,00(KDV Dahil)

1. Saf süzme çiçek balımız özel ambajla gönderilmekte.

2. Saf süzme çiçek balımızda şeker oranı sıfırdır.

3. Doğal olduğu için ve çiçek yabılının yapısı gereği zamanla kristalize olabilir.

4. Kristalize olan çiçek balını 43 derece sıcak suda çözebilirsiniz.

5. Oda sıcaklığında Muhafaza ediniz. Dolaba koymayınız.

6. 18 aydan küçük bebeklerin tüketmesi tavsiye edilmemektedir.

 

 

 ÜRÜNLERİMİZ FATURALIDIR. ÖZEL AMBALAJ VE PAKETLEMEYLE MÜŞTERİLERİMİZE KUSURSUZ HİZMET VERMEYE ÖZEN GÖSTERİYORUZ..

SÜZME ÇİÇEK BALI TÜKETİRKEN KESİNLİKLE DOLABA KOYMAYINIZ.ODA SICAKLIĞINDA MUHAFAZA EDİLMESİ ÖNERİLİR. IŞIKTAN KORUYUNUZ. ÇİÇEK BALI ZAMANLA KRİSTALİZE OLABİLİR. 43 DERECEDE SUDA ÇÖZÜLEBİLİR. VEYA DOĞAL HALİYLE TÜKETİLMESİ DAHA DOĞRU OLUR. 43 DERECE ÜZERİ ISILARDA HMF DEĞERİNİ YÜKSELTİR. VE BESİN DEĞERLERİNDEN KAYBA UĞRAR

 

 

Kars ilimizin en tanınan ürünlerinden biridir Kars Balı. Haklı şöhretini yüksek rakımlı tepelerdeki soğuk iklim kır çiçeklerinden alır. Bu çiçekler ağaçtan arınmış ve tarımın olmadığı düz yaylalarda yetişmektedir. Bu bölgeler çiçek balı yapımına çok uygundur. Ayrıca tarımın olmayışı da bölgeye kimyasal madde bulunmayacağı anlamına gelir ki bu bal için çok önemlidir. Bu tarz ballar kristalize olma özelliğine sahiptir. Bu özellik saf çiçek balının bir özelliği olup balın genel yapısını kesinlikle bozmaz. Kristalize olan bal 43 C de ısıtılınca içerdiği değerlerden hiçbir şey kaybetmeden eski görünümünü alır. Bu bir doğal olaydır ve kesinlikle hakiki ballarda oluşur. 1 Petek Bal yaklaşık 2 kg. bal içerir.. LÜTFEN DİKKAT : Son dönemlerde piyasadaki ucuz bal furyasında çok sayıda bal Kars Balı adı altında sahte olarak satılmaktadır. Hakiki Kars balını bildiğiniz ve güvendiğiniz satıcılardan alınız. Hakiki Kars Balı renginden ve tadından kesinlikle belli olduğundan ürününüzü baldan anlayan dostlarınıza denettiriniz. 

.Kesinlikle şekerlenmez,
.Dolapta muhafaza etmeyiniz,
.Sahtelerine dikkat ediniz,

BALIN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
Balarısının en önemli ürünü olan bal, çok eski yıllardan beri, değeri kesinlikle kabul edilen, kıymetli bir besin maddesidir. 15.000 sene kadar önce, İspanya'daki mağaralardan birisinin duvarına; bir ressam, bal peteğinden bal alan komşusunun resmini çizmiştir. Geçen 10.000 yıl zarfında, hiç kimse baldan daha tatlı ve saf bir yiyecek keşfetmemiştir. Bileşimindeki en önemli madde olan meyva şekeri; levülozdan dolayı, şeker kamışından daha tatlıdır. Hangi sofra şekeri, geçmiş yazların Güneş ışığını biriktirerek taşıyabilir. Veya elma, portakal, yonca ve ıhlamur çiçeklerinin, saf kokularını sinesinde toplayabilir. Sofra şekerinin, tuz gibi tek tadı vardır. Her çeşit balın ise, kendine göre bir lezzeti vardır.

BALIN TANIMI:
Uluslararası Gıda Tüzüğü'ne göre bal:"Balarıları tarafından, çiçeklerin nektarlarından veya bitkilerin yaşayan kısımlarından alınan özsuların, toplanarak; vücutlarındaki özel maddeler yardımıyla işlenerek üretilen; petek gözlerine depolanıp olgunlaştırılan, tatlı bir maddedir."

Bal, bütün yiyeceklerin en safıdır. İyi olgunlaştırıldığı zaman, şeker konsantrasyonu o kadar yüksek olur ki, bakteriler, bir iki saatten fazla içinde yaşayamazlar. Bir Mısır kral ailesine ait eski bir mezarda(3.300 yıllık), kararmış ve sertleşmiş fakat saflığını kaybetmemiş bal bulunmuştur. Balda yapılan hilenin, ortaya çıkmaması imkansızdır. Sulandırılınca, hemen bozulmaktadır. Bal peteğinin mumu ve arıların kendi gudde ifrazatı da, aynen taklit edilememektedir. Böcek uzmanları bile, nektarın, nasıl bal haline geldiğini, tamamen anlamış değildirler.Balların sınıflandırılması; üretimine, rengine, nem oranına, kaynağına ve pazarlama şekline göre yapılabilir.

BALIN ANTİBAKTERİYEL ÖZELLİĞİ
Bal, antibakteriyel bir özelliğe sahip olduğundan, içerisinde mikroorganizma yaşayamaz ve çoğalamaz. Son yıllarda bütün Dünya'da, hızla gelişen arı ürünleri ile tedavi olarak adlandırılan "apiterapi"de; arı zehiri, propolis, arı sütü ve polen yanında, bal da kullanılmaktadır.

BALDAKİ KARBONHİDRATLAR
Bal, karbonhidratlı bir madde olup; katı maddesinin, %95-99,9 unu şekerler teşkil etmektedir. Baldaki 15 tür şekerin, 9 tanesi kesin olarak bulunmuş; ancak 6sına bazı araştırmalarda rastlanmıştır.

Balda, en fazla fruktoz ve glikoz bulunmaktadır. Bala, tadını veren bu iki monasakkaridin(basit şekerin), bitki özsularında fazla miktarda bulunan sakkarozun; invertaz enzimi ile değişimi, yahut sakkarozun fruktoz ve glukoza ayrılması sonucu meydana geldiği bilinmektedir. Balın, tatlılık, nem kapma, enerji değeri ve diğer fiziksel özellikleri bu iki şekerden ileri gelmektedir.

Sakkarozun, baldaki miktarı, balın olgunlaşma derecesine ve nektarın bileşimine göre değişirken; çok erken hasat edilen olgunlaşmamış ballar, fazla miktarda sakkaroz ihtiva ederler.

BALDAKİ VİTAMİNLER
Eskiden bal içerisinde vitamin olmadığı veya çok az bulunduğu düşüncesi hakim iken, son yıllarda yapılan kimyasal ve biyolojik araştırmalar sonucunda; balda çeşitli vitaminlerin bulunduğu tespit edilmiştir. Balda A vitamini bulunmazken, B grubu vitaminler ( B1, B4 ) ile C, E ve K vitaminleri bulunmaktadır. Ballarda çeşitli miktarlarda olmak üzere; tiamin, riboflavin, askorbik asit, piridoksin (B6) pentotenik asit (B5) nikotinik asit (B3) niasin, biyotin ve folik asit belirlenmiştir.

Watt ve Merril yaptıkları araştırmada; balda B1 vitaminini eser miktarda, B2 vitaminini 0,4 mg, C vitaminini ise 10 mg düzeyinde bildirmişlerdir. Bal, süzme işlemi sırasında; bu vitaminlerin büyük bir çoğunluğunu kaybedebilir. Bu yüzden, süzme işleminin son derece dikkatli yapılması gerekir.

BALIN KALİTESİNİ ETKİLEYEN ETMENLER
Ballara uygulanan farklı işlemler, balın kalitesini önemli ölçüde etkilemektedir. Depolama süresi, nem, hasad sırasında uygulanan işlemler, ısıtma ve depolama yeri gibi etmenler, kaliteyi etkilemektedir. Bir yıl süreyle depolanan ballarda, genel olarak yüksek düzeyde azot (N), kül, hidrojen iyonu (düşük pH), nem ve bileşik şekerler bulunmuştur. Kaliteyi önemli ölçüde etkileyen; şekerlenme ve fermantasyonla sonuçlanabilen etmenler önemlidir. Bu etmenlerin en önemlileri; hasad sırasında uygulanan işlemler; nem, ısıtma ve depolamadır.

Hasad sırasında balda bulunacak glikoz kristalleri, toz parçacıkları veya polen tanecikleri, kristalizasyonda başlangıç çekirdeğini oluşturmaktadır. Bu nedenle hasat edilen balın çok iyi süzülmesi ve süzgeçten geçebilen farklı yoğunluktaki maddelerin balın altında veya üzerinde toplanabilmesi için dinlendirilmesi gerekir. Balın fermantasyon ve kristalizasyon açısından; uzun süre açıkta tutulmaması gerekmektedir. Balda bulunan hava kabarcıklarının arındırılmasında, en uygun yöntem balın dinlendirilmesidir.

BALIN BAŞLICA FAYDALARI

Bal bakteri barındırmaz. Bütün Canlılarınyaşamlarını devam ettirebilmek için bir miktar neme ihtiyacı vardır. Bakteriler Ballatemas ettiklerinde nemden yoksun kalır veyok olurlar ayrıca Balınasidik tepkisi de bakterilerin yaşaması için uygunsuz bir ortam oluşturur.

Bal gerek içinde barındırdığı vitaminlerve minerallerle gerekse yapısal özellikleri sebebiyle insanlar için tam bir şifa kaynağı olduğu tespit edilmiştir. Yaklaşık balın 500 hastalığa faydalı olduğu belirtilmiştir. İşte Balın faydalarından birkaçı: İYİ BİR KORUYUCUDUR: Antibakteriyel özelliğinden dolayı içinde birçok gıda bozulmadan saklanabilir.
MİDEYE KUVVET VERİR: Baldaki şeker emilimi en kolay olan şeker olması ve Hazmı gerektirmediğinden kolayca kana geçer. Ve midedeki fazlalıkları dışarı atar
KANSIZLIĞI GİDERİR: Kan yapıcı özelliğinin yanında hastalıktan yeni kalkmışlara kuvvet verir.
DAMARLARI AÇAR: Diğer şekerlerin oksine okisjen ile reaksiyona girdiğinde tam yanma meydana geldiği için kanda daha az atık madde bırakır. Kalp adelesine faaliyet ve zindelik vermesiyle Kalp Hastalarına faydalıdır.
ROMATİZMA: Romatizmal hastalıklarda haricen kullanmak hastayı kısa sürede iyileştirir.
ALERJİ: Alerjik vakıalarda pahalı ve zahmetli tedavilerin yerini alacakbir alternatif tedavidir.
AĞRI DİNDİRİCİ: Balın bilhassa buharı ağrı ve sızıyı birkaç Dakikaiçinde dindirmeye başlar.
İŞTAH AÇICI: İhtiva ettiği A,B,C, ve diğer vitaminler ve Minerallerinsana zindelik verir.
DOĞAL DİŞ MACUNU: Diğer tatlı ve meyvelerin zıttı bal dişleri ve diş etlerini temizleyip parlatan bir macundur. Dişleri ve diş etlerini mikroplardan korur,ağızdaki yaraları tedavi eder.
KABIZLIK: Bilhassa Sıcakbal şerbeti kabızlığı kısa sürede geçirir
ŞİŞMANLIK: Bal içerdiği enzimler sebebiyle şişmanlığı önler. Bilhassa ılık bal şerbetinin zayıflatıcı özelliği vardır.
YARA İLTİHAP GİDERİR: Bugün modern tıpta Ameliyatyaralarında bal kullanıldığı bilinmektedir. Cavanagh ve BEAZLEY adlı araştırmacılar balın laboratuar şartlarında özellikle boğaz iltihaplarında kendini gösteren Kalbi Tutacoli mikropları ile Candida Albicans isimli mantarlar üzerinde balın etkili olduğunu gözlüyorlar. İnhibin mikropların üremesini de önler.
Balgam Söktürür: Balgamı keser vücudun pis rutubetini giderir.
Göze Faydalıdır: Gözün görme gücünü arttırır. Nar Suyuile karıştırılıp göze sürme gibi çekilirse gözün keskin görmesini sağlar.
Karın Ağrısı: Karın ağrısını geçirir. Bal şerbeti karın ağrılarını çok kısa bir sürede dindirir.
İdrar: Söktürür. Mesane yollarını temizler. İltihabını giderir.
KÖPEK ISIRMASI'na karşı faydalıdır. Köpek ısırınca bal şerbeti içilir ve köpeğin ısırdığı yere bal sürülür.Kuduz ihtimaline karşı tıbbi tedbirler ayrıca alınmalıdır.
Cildi Güzeleştirir: Vücud bal ile oğulursa cilt yumuşar. Bitleri öldürür.
SAÇLAR' ı besler. Saça sürülürse saçları yumuşatır. Besler,uzatır,parlaklık ve canlılık kazandırır.
NEZLE'yi geçirir. Bal Limonlaveya sütle içilirse nezle için çok faydalıdır.
VEREM: Özellikle çiçek balı gül ile karıştırılıp sabah akşam yenirse akciğer yaraları ve vereme çok faydalıdır.
Yanıklar: Bal zeytinyağı ve gres yağıyla karıştırılıp yanan yerlere sürülürse acı,sızı çekilmez. Yanık kısa sürede iyileşir. Yanık izi kalmaz.
VARİS'e faydalıdır. Bal vücudda olan olan Varisve varis yaralarına masaj yapılarak sürülürse çok faydalıdır.
Karaciğer: Bal karaciğer ve göğsü temizler. Baldaki ciholin karaciğerin fonksiyonunu kuvvetlendirir. Ve hücrelerinde toplanan yağın giderilmesi için harekete geçirir.
SARILIK: Balla salatalık rendelenerek yenirse susuzluğu giderir. Kanı temizler. Sarılığı kısa sürede iyileştirir.
TERLEME'yi giderir. Bal mumu ile birlikte birkaç Günsakız gibi çiğnenirse burun tıkanıklığı ve bundan dolayı meydana gelen terlemeyigiderir.
İSHAL'idurdurur. Soğuk bal şerbeti ishale çok faydalıdır. Kısa sürede durdurur.
ALACA: Alaca hastası olanlar en az iki-üç Aysabah aç karnına bir Subardağı bal şerbeti içerse şifa görür.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR