6 Ay Dinlendirilmiş Eski Kaşar 1 KG
6 Ay Dinlendirilmiş Eski Kaşar 1 KG
6 Ay Dinlendirilmiş Eski Kaşar 1 KG

6 Ay Dinlendirilmiş Eski Kaşar 1 KG

Fiyat : ₺355,00(KDV Dahil)

1. Eski kaşarımız 6 ay ve üzeri dinlendirilmiştir.

2. İçeriğinde tuz şırdan mayası ve inek sütü kullanılmıştır.

3. Saklama koşulu +4 derecede dolapta muhafaza ediniz.

4. Tamamen doğaldır. içeriğinde katkı maddesi

renklendirici veye aroma verici kesinlikle kullanılmamıştır.

5. Satın almış oluğunuz ürün 1 kg ve katları şeklinde

vakumlu halde gönderilecektir.

 

1. Eski kaşarımız 6 ay ve üzeri dinlendirilmiştir.

2. İçeriğinde tuz şırdan mayası ve inek sütü kullanılmıştır.

3. Saklama koşulu +4 derecede dolapta muhafaza ediniz.

4. Tamamen doğaldır. içeriğinde katkı maddesi

renklendirici veye aroma verici kesinlikle kullanılmamıştır.

5. Satın almış oluğunuz ürün 1 kg ve katları şeklinde

vakumlu halde gönderilecektir.

 

ÜRÜNLERİMİZ FATURALIDIR. ÖZEL AMBALAJ VE PAKETLEMEYLE MÜŞTERİLERİMİZE KUSURSUZ HİZMET VERMEYE ÖZEN GÖSTERİYORUZ..

 

 

1)   MAĞAZAMIZDAN ALDIĞINIZ ESKİ KAŞAR PEYNİRİ İNEK SÜTÜNDEN İMAL EDİLMİŞ VE  TAMAMEN KENDİ ÜRETİMİZDİR.

2)   MERAK EDİLEN SORU? HANGİ MAYA KULLANILIYOR: CEVAP: ŞIRDAN MAYASI

3)   MAĞAZAMIZDAN ALDIĞINIZ ESKİ KAŞAR PEYNİRİ EYERKİ 1KG LIK SİPARİŞ VERDİYSENİZ ZATEN SİZE VAKUMLU GELECEK. VAKUMDAN ÇIKARDIĞINIZ PEYNİRİ ÜSTEN AŞAĞIYA DOĞRU GÜNLÜK KAHVALTILIK İHTİYACINIZ KADAR YAPRAK VEYA KÜP ŞEKLİNDE KEZMENİZ ÖNERİLİR. KALAN KISMI KESİNLİKLE SİTEÇ FİLME SARAK DOLAPTA MUHAFAZA EDİNİZ. AÇIKTA KALAN PEYNİR BİR KAÇ SAAT SONRA KURUMA VE ÇATLAMA YAPAR. BUDA TADINDA VE LEZZETİNDEN KAYBA UĞRAR.

4)   İADE GARANTİSİ VAR MI? %100 İADE GARANTİSİ VAR. HER ZAMAN MALIMIZIN SAHİBİYİZ.

5)   HİZMET ANLAYIŞIMIZ DOĞAL VE KALİTELİ ÜRÜNLERİ BİRİNCİ ELDEN BİZİ TERCİH EDEN MÜŞTERİLERİMİZE ULAŞTIRMAK VE SAĞLIKLI NESİLLERİN YETİŞMESİNİ SAĞLAMAKTIR.

6)   HER ZAMAN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇEBİLİR VE ARADIĞINIZ SORULARA CEVAP YAŞADIĞINIZ SORUNLARA ÇÖZÜM BULABİLİRSİNİZ.

 

 

 

 

Plastik telemeli ya da haşlama peynirler grubunda yer alan kaşar peyniri adını İbranice kaşer ya da koşer sözcüğünden alır.

Amerika ve Avrupa'da genel olarak İtalyan tipi peynir adı ile tanınan kaşar, Balkan ülkeleri ve İtalya başta olmak üzere Macaristan, Slovakya, Kafkasya yöresi ve ABD'de yaygın olarak üretilir. Türkiye'de kaşar peyniri bütün bölgelerde üretilmekle birlikte, üretimi Trakya, Orta Anadolu'da daha yaygındır. Ancak Adapazarı ve Kars'da inek sütünden yapılan kaşar peyniri üretimi ağırlık kazanır. Geleneksel olarak kaşar peyniri, koyun ve inek sütü ile yapılır. Genel olarak tekerlek biçiminde, sert, sarımtırak bir peynirdir. Saf koyun ve İnek sütünün işlenmesi ve %3 oranında tuzlanmasıyla hazırlanır. Kaşar peyniri hazırlandıktan sonra altı ay kadar çuval içinde buzhanede bekletilip eskimesi sağlanır. Kabuk bağlayarak eskitilen kaşara elleme peyniri denir. Bekleme esnasında dış yüzeyi küflenen peynir çok lezzetli olur ve tadını bu küften alır. Kaşar peyniri soğuk bir yerde BİR hatta İKİ yıl saklanabilir.

Kaşar Peynirinin Üretimi
Kaşar peyniri çiğ süt ile hazırlanır. Birkaç kat bez süzgeçten geçirilen süt, dağar adı verilen silindir biçimli ahşap ya da metal kalıplara konularak 30-34 derece arasında 45-60 dakikada pıhtılaşacak şekilde mayalanır. Daha sonra zavırak denilen haç biçimli bir tahta parçası ile pirinç tanesi büyüklüğünde parçalara ayrılır. Sonra bu yolda elde edilen teleme tenekenin dibine çöker. Tenekenin üzerine serilen bir cendere bezi ile üzerinde biriken peyniraltı suyu alınır. Preslenerek kalan suyun çıkarılması sağlanır. Son olarak peyniraltı suyunu yok etmek için, kesilen parçalar özel rendelerle birkaç kez doğranıp olgunlaşma dönemini tamamlayana kadar tezgahlarda dinlendirilir. Bu olgunlaşmanın tamamlanıp tamamlanmadığını alınan örneklerin sıcak suda haşlanmasıyla anlaşılır. Sicim çekme ve yaprak açma yöntemleri ile telemenin plastik bir hamur haline gelip gelmediği saptanır. Ardından delikli metal kaplara veya söğüt dalından örülmüş sepetlere alınan teleme peyniri, 70-80 derecedeki sıcak suda haşlanarak plastik kıvamda bir hamur halini alması sağlanır. Yoğurma tezgahına alınan sıcak kaşar hamuru yoğrularak hava ve suya çıkarılır. Elle biçim verilerek göbek bağlatılır ve kalıplara alınarak dinlendirilir. Son olarak arada bir şişlenerek içinde kalan hava ve su çıkarılır. Bir gün kadar kalıpta bırakılan peynir soğuyarak kalıbın biçimini alır. 10-15 derece sıcaklığındaki özel depolarda 20-30 gün bekletildikten sonra, kanaviçe çuvallarda beşli gruplar halinde soğuk hava deposuna konur. soğuk hava deposunda ortalama 6 ay gibi bir süre bekletilir böylelikle kaşar kabuk ve küf bağlar eski kaşar adını almış olur..

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR